Geboorte Leano

Geboorteverhaal Leano 23 augustus 2023

Na 9 maanden wachten naderen we de geboortedatum maar buiten wat harde buiken blijft alles rustig. Ook de pogingen om te strippen helpen niet voldoende en de geplande inleiding op 23 augustus in de vroege morgen wordt vastgelegd.

Grote broer Matheo wordt de avond voordien opgehaald door oma en we proberen allemaal op tijd te gaan slapen. We sturen om 22 u nog een berichtje en spreken af elkaar ’s morgens om 6.45 u te zien in het ziekenhuis. Ik kan de slaap niet vatten en zie elk uur op de klok.

Tegen 0.30 u krijg ik een berichtje van mama dat ze wakker geworden is met rugpijn en weeën en dat haar water juist gebroken is.  Ze besluit in bad te gaan en haar man gaat de weeën timen. Ze nemen nog rustig de tijd om haar haren te wassen, papa te scheren…

Ik voel aan dat het wel eens snel kan gaan en besluit hun kant op te rijden naar het ziekenhuis ondanks dat de ouders nog thuis blijven. Mijn buikgevoel zegt dat ik gewoon moet gaan rijden…

Om 1 u sturen ze toch een berichtje dat ze ook naar het ziekenhuis gaan rijden, we zouden er samen zijn rond 1.30 u.

Vanaf dan gaat het blijkbaar allemaal heel snel.  Papa rijdt zelfs met zijn auto de spoeddienst binnen om mama af te zetten, de spoeddienst kijkt er even vreemd van op maar voelt snel aan dat het inderdaad heel dringend is. Mama wordt door de vroedvrouw opgehaald in een rolstoel terwijl papa zijn auto gaat parkeren. Wachten we even op papa wordt haar gevraagd maar hiervoor was er geen tijd meer. Mama wordt naar de verloskamer gebracht... In de gang volgt de volgende wee, in de lift weer een wee. Als mama op bed gelegd wordt heeft ze nog net een klein randje en kan ze beginnen persen.

Papa komt de verloskamer binnen terwijl mama al aan het persen is…

Als ik enkele minuten later aankom wordt ook ik snel naar de verloskamer gebracht.  “Zijt maar snel of ge kunt wel eens te laat zijn” wordt er nog gezegd.

Als ik binnen kom tref ik mama persend aan. Ik check even of papa ok is want de emotie en spanning zijn van zijn gezicht af te lezen... Ik begin onmiddellijk te fotograferen en zie meteen het hoofdje geboren worden.

Om 1.26 u is mama ingeschreven in de spoeddienst, om 1.34 u wordt kleine Leano geboren.

Slechts 8  minuten nadat ze in het ziekenhuis is ingeschreven…

Slechts 3 minuten nadat ik bij haar binnen kom…

We zijn allemaal maar net op tijd, de gynaecoloog… die was te laat.

Wat een emotionele rollercoaster voor deze ouders, wat een super snelle geboorte!

Leano zijn naam betekend leeuw, dit is ook het sterrenbeeld dat hij krijgt als hij voor 3 uur geboren zou worden.

Leano heeft hen lang laten wachten… met 40.6 weken ter wereld willen komen en dan in zo’n sneltrein geboren worden.

Om 2 u krijgt Leano zijn eerste borstvoeding en hij eet bijna 2 volle uren. Ook hiervoor nam hij alle tijd.  Daarna mag ook eindelijk papa huid op huid knuffelen met zijn zoontje. Ze doen de eerste onderzoekjes en wordt hij gewogen en gemeten. Met 3.595 kg en 51 cm is Leano een flinke baby.

Als mama en papa om 4.30 u naar de kamer gebracht worden is het tijd om te bekomen van dit prachtige avontuur en even te genieten met z’n drietjes.

De volgende dag spreken we opnieuw af om de eerste kennismaking met grote broer ook vast te leggen. Wat ben ik blij dat ik ook bij dit mooie moment er kon zijn voor hen.

Nooit eerder zag ik zo’n lieve grote broer genieten van de eerste kennismaking met zijn nieuwe broertje. Het was een moment vol bewondering, een moment vol liefde en geluk… Een moment waar zelfs ik als fotografe het niet helemaal droog kon houden

Lieve Leano,

Wat een haast had jij om geboren te worden.  Je hebt je mama en papa lang op je laten wachten maar toen je eenmaal besloot dat het tijd was, ging het allemaal super snel... Ik weet zeker dat je  geboren bent in een warm nest, met de liefste ouders en grote broer die je jezelf maar kon wensen.  Je naam betekend leeuw en dit is op de valreep ook je sterrenbeeld geworden. Groei maar op als een leeuw, dapper en stoer…. Maar blijf nu nog meer eventjes klein…

Lieve Elke en Nicky,

Wat mogen jullie trots zijn op elkaar! De haast die Leano had om bij jullie te komen, maakte het allemaal wat spannend voor iedereen. Alles ging zo snel maar jullie hebben het samen echt super goed gedaan!

Wat hebben jullie een prachtig gezin! Wat een lieve en knappe jongens hebben jullie op de wereld gezet.  Nu is het tijd om te gaan herbeleven en samen te genieten van elkaar. Knuffel nog veel en beleef samen de allermooiste avonturen…

Lieve Matheo,

Wat ben jij de liefste broer ooit. Zelfs ik keek met tranen in de ogen toe hoe je je broertje voor het eerst mocht ontmoeten. Je keek al zo lang naar hem uit en nu was hij er eindelijk. Wat was je verwonderd. Je kon niet stoppen met bewonderen, strelen, snuffelen, kusjes geven, …. Zelden zag ik zo’n mooie eerste ontmoeting. Ik ben er zeker van dat je de liefste grote broer voor hem zal zijn. Geniet ervan…