Geboorte Meranou

Geboorteverhaal Meranou 5 juli 2023

Lieve Meranou,

Al enkele weken voor de uitgerekende datum was het wat onrustig in mama’s buik.  Het leek erop dat je vroeger ter wereld zou komen maar uiteindelijk bleef je toch zitten tot een week voor je uitgerekende datum…

Ook toen het eenmaal zover was en de arbeid echt begonnen was, nam je alle tijd om geboren te worden.

Daar waar je broer op een dik uur geboren was, heb jij je mama veel langer laten werken.

Op dinsdag 4 juli werd je mama tijdens de controle gestript. ’s Avonds laat begint het wat te rommelen en met weeën om de 8 a 10 minuten gaan we de nacht in. We sturen nog af en toe een berichtje maar tot ’s morgens blijft alles zowat het hetzelfde.

Na het verliezen van de slijmprop gaat je mama ’s morgens rond 9 u binnen in het ziekenhuis.  Als alleenstaande mama zou ze begeleid worden in de arbeid door je oma. Jammer genoeg kan ze er door omstandigheden niet bij zijn.

Na een telefoontje van je mama dat ze alleen binnen moet in het ziekenhuis, besluit ik om vroeger op te rijden zodat ik haar kan ondersteunen tijdens de arbeid.

Als ik om 10 u aankom in het ziekenhuis zijn de weeën nog goed op te vangen. Mama had tijdens de controle 5 cm opening. Omdat de weeën elkaar niet sneller opvolgen wordt er besloten om 12 u een nieuwe controle te doen om daarna te beslissen of je mama terug naar huis moest of mag blijven.

Alsof je niet wilde dat je mama terug alleen naar huis zou moeten, besloot je tegen 11.45 u om het tempo wat op te drijven en kwamen de weeën plots veel sneller na elkaar. Er wordt besloten om het nog even aan te kijken en mama gaat in bad om de weeën op te vangen.

Het is emotioneel geen gemakkelijke situatie… Mama alleen in het ziekenhuis in arbeid en oma in een ander ziekenhuis aan het wachten voor een operatie.

Maar je mama doet het fantastisch, sterk en krachtig als ze is vangt ze iedere wee op. Oma wordt op afstand op de hoogte gehouden met filmpjes en foto’s die ik doorstuur, geregeld komen er bemoedigende woorden terug die mama de kracht geven om door te gaan…

Samen met een heel lieve vroedvrouw die haar laatste stagedag deed, proberen we mama te ondersteunen, haar aan te moedigen en er voor haar te zijn om haar wensen kenbaar te maken.

Samen lukt het ons om haar de geboorte te geven waar ze op voorhand van droomde. Ze kan bevallen zonder ingeleid te worden, zonder medische handelingen, zonder pijnstelling en op eigen tempo… Net zoals ze het wilde.

Om 14.46 u is het dan eindelijk zover en wordt je geboren met de navelstreng vaak om je lichaampje gedraaid. Het moest even heel snel gaan maar we hoorde gelukkig meteen het verlossende geluidje dat alles in orde was….

Het was een eer om bij je geboorte aanwezig te mogen zijn,

om je eerste kreetjes op deze wereld te mogen horen en

om je lieve snoetje voor het eerst te mogen bewonderen.

Welkom op de wereld lieve meid!

Lieve Charlotte,

Wat een bikkel ben jij! Zelden zag ik een mama die ondanks de moeilijke omstandigheden zo krachtig haar geboorte rockte.

Dankjewel voor het vertrouwen,

dankjewel voor je te mogen ondersteunen en begeleiden op een mooi maar ook moeilijk moment,

dankjewel om dit bijzonder moment voor je vast te mogen leggen om voor altijd te koesteren en om later te kunnen delen met die mooie dochter van je.

Wat mag je trots zijn op jezelf!

Op je doorzetting, je kracht en je positiviteit…

Op je onvoorwaardelijke liefde voor Meranou en Maliyano

Maak er samen een onvergetelijk avontuur van….

Liefs, Kelly